Telekomunikacioni

Para vitit 1990, Shqipëria ishte një nga vendet më të izoluara dhe më të kontrolluara në botë ku instalimi dhe mirëmbajtja e një sistemi telekomunikacioni ndërkombëtar dhe vendas ishte e ndaluar. Telefonuesit duhet të flisnin në fillim me operatorin që të lidheshin më pas me personin në anën tjetër të telefonit.

Në ditët e sotme ka ndryshuar çdo gjë. Shqiptarët duke se u pëlqen shumë të flasin dhe janë shumë të varuar nga celularët. Në shumicën e rasteve celularët janë e vetmja mënyrë komunikimi, veçanërisht në zonat rurale.

Në Shqipëri janë katër operator telefonik: Vodafone, Telekom, Eagle dhe Plus Communication. Shumica prej tyre janë në pronësi nga kompanitë ndërkombëtare dhe vetëm njëra është në pronësi nga një kompani shqiptare. Këtu do të gjeni listën e operatorëve për të parë politikat dhe tarifat e tyre.

Vodafone Albania Sh.A.është pjesë e Vodafone Group Plc - kompani lider në botë në fushën e komunikimeve elektronike.Marka Vodafone renditet si marka e shtatë më e vlerësuar në botë. Vodafone është i pranishëm në më shumë ...

Më tepër

“Telekom Albania” bëhet “One Albania” One Albania sh.a, njihet gjithashtu si kompania T- Mobile që operon në Shqipëri, e njohur më parë si AMC,si Telecom dhe tashme si One. Kompania u krijua si kompani shtetërore në Nëntor 1995 dhe ...

Më tepër

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies