Ura e Beshirit në Ndroq

  • Ura e Beshirit Tirane, atraksione ne Tirane, Vizito Tiranen

Ura mbi lumin Erzen u ndërtua nga familja e tregtarëve më të mëdhenj, Beshiri. Ura relativisht e madhe me pesë kulla u ndërtua në 1848 në emër të pesë djemve të Haxhi Selman Beshirit, por në të vërtetë u ndërtua nga shpenzimet e vëllait të katërt Haxhi Ali Beshiri. Kjo urë shërbeu për tregtarin e pasur për transportin e mallrave nga Tirana në Durrës dhe anasjelltas. Pas një kohe ura u shkatërrua nga lumi. Në 1851 Ali Beshiri financoi rindërtimin e saj. Ura e vënë në shërbim të publikut e rriti popullaritetin e familjes Beshiri. Sidoqoftë, kundërshtarët e Ali Beshirit organizuan vrasjen e këtij të fundit më 14 shkurt 1852 pikërisht në vendin ku po mbikëqyrte punimet për ndërtimin e tij. Anëtarët e familjes Beshiri rindërtuan urën për herë të tretë më 1859 dhe kjo urë mbeti aty derisa u shkatërrua gjatë Luftës së Dytë Botërore. Ura e re aktuale e ndërtuar në vitin 1945 njihet ende nga banorët  e zonës si "Ura e Beshirit".

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies