Bukuria e fshatit Baldushk

  • Ture ne Tirane, Udhetime ditore ne Tirane, Baldushk ne Tirane, Ekskursione ne Tirane, Fshati Baldushk ne Tirane, Udhetim ne Baldushk Tirane, Ujevara ne Tirane, Eksploro Tiranen, turizm ne fshat ne Tirane
  • Ture ne Tirane, Udhetime ditore ne Tirane, Baldushk ne Tirane, Ekskursione ne Tirane, Fshati Baldushk ne Tirane, Udhetim ne Baldushk Tirane, Ujevara ne Tirane, Eksploro Tiranen, turizm ne fshat ne Tirane
  • Ture ne Tirane, Udhetime ditore ne Tirane, Baldushk ne Tirane, Ekskursione ne Tirane, Fshati Baldushk ne Tirane, Udhetim ne Baldushk Tirane, Ujevara ne Tirane, Eksploro Tiranen, turizm ne fshat ne Tirane
  • Ture ne Tirane, Udhetime ditore ne Tirane, Baldushk ne Tirane, Ekskursione ne Tirane, Fshati Baldushk ne Tirane, Udhetim ne Baldushk Tirane, Ujevara ne Tirane, Eksploro Tiranen, turizm ne fshat ne Tirane
  • Ture ne Tirane, Udhetime ditore ne Tirane, Baldushk ne Tirane, Ekskursione ne Tirane, Fshati Baldushk ne Tirane, Udhetim ne Baldushk Tirane, Ujevara ne Tirane, Eksploro Tiranen, turizm ne fshat ne Tirane
  • Ture ne Tirane, Udhetime ditore ne Tirane, Baldushk ne Tirane, Ekskursione ne Tirane, Fshati Baldushk ne Tirane, Udhetim ne Baldushk Tirane, Ujevara ne Tirane, Eksploro Tiranen, turizm ne fshat ne Tirane
  • Ture ne Tirane, Udhetime ditore ne Tirane, Baldushk ne Tirane, Ekskursione ne Tirane, Fshati Baldushk ne Tirane, Udhetim ne Baldushk Tirane, Ujevara ne Tirane, Eksploro Tiranen, turizm ne fshat ne Tirane

Baldushku është një fshat që ndodhet 15 km në pjesën jugperëndimore të Tiranës. Rrjedha e Zhullimes kalon përmes këtij territori. Fshati përbëhet nga fusha, kodra të vogla, shpate dhe lëndina. Panorama e Baldushkut është një kombinim i relievit të sheshtë me kodrat dhe mallet. Është një vend fantastik për pushime familjare, por edhe për turistët që e duan natyren, lumenjtë, mallet dhe agroturizmin.

Historia e lashtë

Duke u kthyer pas në histori, ky fshat është shumë i lashtë dhe këtë e tregojnë mjaft fakte dhe objekte të gjetura atje. Ka gjurmë të shtëpive antike që janë zbuluar në fshatin Kocaj në rajonin e Baldushkut, që i përkasin shekullit të parë para Krishtit. Ka fragmente qeramike në këtë shtëpi të cilat tregojnë per ekzistencen e vendbanimeve të hershme. Gjithashtu janë gjetur rrënjojat e dy skulupturave antike që janë të demtuara. Por ato i përkasin shekullit të dytë para erës sonë. Dhe janë të shfaqura në Muzeun Arkeologjik Kombëtar. Gjithashtu janë gjetur edhe 5 monumente varrezash romake rreth 1 metër, të cilat janë zbuluar në 2010. Mendohet se i përkasin shekujve të 3-4 para erës tonë.

Bukuria natyrore

E gjithë zona është e pasur, por do veçonim, Ujëvarën e shkembit Askola, që rrjedh nga shkëmbi më të njëjtin emër. Ai ndodhet në fshatin Kakunjë dhe është 25-30 metra i lartë. Kjo ujëvarë është e rrethuar nga gjelbërim dhe duket si një oaz bukurie. Ajo krijon mundësinë për të kaluar kohën në mënyrë të këndshme duke shijuar bukuritë e natyrës kaq pranë kryeqytetit.

'Bokërrimat e Mustafa Kocajt', janë një tjetër mrekulli dhe vend i vecantë për tu vizituar. Ato gjenden në fshatin me tënjëjtin emër në një lartësi 150-200 metra mbi nivelin e detit. Ato janë krijuar si rezultat i faktorëve natyrore por dhe ndërhyrjes së njeriut. Baldushku nuk ka liqene natyrore, pork a rreth 8 rezervuar artificiale që përdoren nga banorët për të rritur peshkun. Natyra rreth Tiranës sa vjen dhe bëhet më e lakmuar dhe magjepsëse

Foto: Valter Zharra 

TAGS: Ture ne Tirane, Udhetime ditore ne Tirane, Baldushk ne Tirane, Ekskursione ne Tirane, Fshati Baldushk ne Tirane, Udhetim ne Baldushk Tirane, Ujevara ne Tirane, Eksploro Tiranen, turizm ne fshat ne Tirane

Për të rezervuar turin, na shkruani në:

contact@visit-tirana.com

Tel: +355692078553 

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies