Turi i Shengjergjit në Tiranë

  • Shengjergj Tirane, tur ne shengjergj
  • Ujevara e Shengjergjit Tirane
  • Mali me Gropa Tirane
  • Shpella e Valit Tirane

Shengjergji ndodhet në lindje të Tiranës rreth 40 km larg. Shengjergji ka një reliev malor ku kuota më e ulët është shtrati i lumit Erzen dhe kuota më e lartë është Mali me Gropa". Ne ju rekomandojmë të vizitoni këtë zonë që ka pamje të mrekullueshme me terrenet kodrinore dhe malore. Zona e Shengjergjit është e pasur me burime të shumta ujore dhe liqene. Mendohet se në shekujt XII-XIV quhej "Tomadhe" ose "Tame Dea" - Perëndeshë e Burimeve Ujore ". Pas vitit 1600, mori emrin " Shëngjergji ".

Në territorin e Shëngjergjit ka shumë kisha. Ekzistenca e emrave të fshatrave Shengjergji, Shenmri, Shengjin, si vendbanime të vjetra; fshatrat e banuara në ditët e sotme janë afër njëri-tjetrit dhe kanë emrat e dhjetra shenjtorëve.

Çfarë duhet të vizitoni:

Ujëvarën e Shengjinit, Rrënojat e Kështjellës së Shëngjinit, Kalaja e Shën Gjergjit, Shpellën e Valit, Vendi i shenjtë dhe varri i vjetër si dhe Mali i Gropa.

TAGS: Ture ne Tirane, Ture ditore ne Tirane, Udhetime ditore ne Tirane, Udhetim ne Shengjergj Tirane, Eskursione ne Tirane, Eksploro Tiranen

Për të rezervuar turin, na shkruani në:

 

contact@visit-tirana.com

 

 Tel: +355 (0) 4 580 0419

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies