Fshati Petrelë tur në Tiranë

  • Kalaja e Petreles ne Tirane
  • Monumenti Varri i Nuses ne Tirane

Petrela ndodhet 12 kilometra në juglindje të kryeqytetit, së bashku me rrugën kombëtare Tiranë-Elbasan. Fshatrat e saj shtrihen në të dy anët e luginës skenik të Erzen, përgjatë gjysmës së gjatësisë së saj. Territori i Petrelës kufizohet në lindje nga Dajt, në jug nga Bërzhitë, në perëndim nga Baldushk dhe në veri nga Farka. Zona e Petrelës karakterizohet nga natyra me një klimë tipike mesdhetare. Kjo zonë, gjithashtu për shkak të luginës së lumit Erzen dhe faktorit të klimës mesdhetare, ka një biodiversitet të pasur. Duke marrë parasysh formën e formimit fizik me fusha, kodra dhe lugina, ajo siguron një kontrast të mrekullueshëm të natyrës. Shumë restorante dhe resorte turistike janë vendosur përgjatë lumit dhe kodrat që gjenden aty pranë. Disa njerëz preferojnë që gjatë verës të bëjnë banjo dielli dhe të freskohen në ujërat e lumit Erzen, po ashtu ushtrojnë dhe aktivitetet të tjera ujore. Kalaja e Petrelës është një ndër atraksionet më të vizituara.  Kalaja e Petrelës ka një histori të pasur që daton në shekullin 6, para Krishtit. Por dhe pse është ndërtuar në kohët e lashta, kjo ndërtesë që është sot e ka historinë në shekullin e 15.Gjatë luftrave të Skënderbeut kundër otomanëve, Kalaja e Petrelës u vu nën komandën e Mamica Kastriotit, motrës së Skënderbeut.

Çfarë të vizitoni në Petrelë: Kalaja e Petrelës, Tyrbja e Nuses, Vendbanimi antik i Përsqopit, Lapidari i Petrelës

TAGS: Ture ne Tirane, Udhetime ditore ne Tirane, Petrela ne Tirane, Ekskursione ne Tirane, Kalaja e Petreles ne Tirane, Udhetim ne Petrele Tirane, Kala ne Tirane, Eksploro Tiranen

Për të rezervuar turin, na shkruani në:

contact@visit-tirana.com

Tel: +355 (0) 4 580 0419

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies