Cirku i Tiranës

  • Cirku i Tiranes
  • Cirku i Tiranes ne Shqiperi
  • Ne Shqiperi, Cirk ne Tirane
  • Cirku i Tiranes Shqiperi

Cirku i Tiranës u krijua në 1952 nga artistet e njohur shqiptarë: Telat Agolli, Bajram Kurti, Xhuzepina Prendi (Shkurti), Bardhyl Jareci, dhe Abdyl Karakashi. Tenta e tij gjigande ende ndodhet pranë Bulevardit Zogu I, afër qerndrës së Tiranës. Cirku ka patur vitet e tij më të sukseshme gjatë regjimit komunist, dhe ka patur vështirësi në 1990-2010 kur personeli u reduktua.

Programi i Kombeve të Bashkuara financoi disa aktivitete të cirkut në 2010 dhe Cirku i Tiranës ka shtuar aktivitetet dhe performancat. Cirku i Tiranës është nën administrimin e Ministrisë së Turizmit, Kulturës Rinisë dhe Sporteve. Cirku është i njohur si vendi që punësonte atletet më të famshëm shqiptar si punonjës të tij. Sot jep performance cdo jave, të dielave, dhe është ende popullor pavarësisht vështirësive ekonomike me te cilat perballet. 

TAGS: Cirku i Tiranes, Teatri i Shqiperise, Teater ne Tirane , Cfar Te besh ne Tirane

Adresa:

Cirku Kombëtar, Bulevardi Zogu I

Tel:

04 22 56 290 / 069 212 2658

Orari

E Shtunë 11:00 - E Dielë 12:00

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies