Teatri i Kukullave

  • Teatri i Kukullave Tirane
  • Teatri i Kukullave Tirane Shqiperi
  • Tirane, Teatri i Kukullave Tirane
  • Tirane Shqiperi Teatri i Kukullave

Teatri i Kukullave në Tiranë, është krijuar në vitin 1950 nga një trupë profesioniste aktorësh. Teatri ndodhet në të njëjtën godinë prej 65 vitesh, që është historike dhe simbolike. Ajo ka qenë godina e parlamentit shqiptar para Luftës së Dytë Botërore, por pas viteve 50 u kthye në vendin më të dashur për fëmijët. Gjendet shumë pranë Sheshit Skëndebej.

Gjatë regjimit komunist ishte i vetmi teatër kukullash në Tiranë. Por vitet e fundit janë hapur shumë të tilla që mund të argetojnë fëmijët, megjithatë ai mbetet teatri më i frekuentuar dhe quhet ndryshe Teatri i Kukullave. Jep 500 shfaqje ne vit, duke përdorur kukulla me tela, kukulla marionetë, maska, teatro hijesh e pantomima, si dhe shfaqje me aktorë. Gjatë shfaqjeve në fundjavë është vështirë të gjenden bileta.

TAGS: Teatri i kukullave ne Tirane Teatri Kombetar i Kukullave i Shqiperise, Teater ne Tirane , Cfar Te besh ne Tirane

Orari

8.00AM-20.00PM

Tel

04 2234473

Email:

qkkf.tirane@yahoo.com

Web: 

www.facebook.com/pages/Teatri-i-Kukullave-Tirane

 

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies