Teatër

Teatri është krijuar për të treguar të vërtetën për jetën. Për teatrin shqiptar kjo thënie është e vërtetë. Çdo shfaqje e re transmeton gjendjen shpirtërore të shqiptarëve në periudha të ndryshme. Ne kemi patur vite brilante të komedisë dhe vite të mbushur me drama. Çdo natë mund të shkoni në teatër, dhe të shijoni shfaqjet e mrekullueshme të artistëve shqiptarë. Mund të qeshni ose të qani, por me siguri do ndiheni i përfshirë në cdo shfaqje.

Teatri i Metropolitose Teatri i Tiranës u krijua në 2008. Ai është pjesë e Qendrës Kulturore të Tiranës, që përfshin: Teatri Metropol,Ansamblin Folkorik “Tirana”, Bandën e Qytetit, Qendrën TEN, kinema “Agimin” dhe kinema ...

Më tepër

Teatri eksperimental Kujtim Spahivogli është një teatër i ri i krijuar në 2014 nga një vendim qeverie për të përfaqësuar të gjitha llojet e artit konteporan. Ai zëvendësoi teatrin e Komedisë dhe ndodhet në të njëjtën ...

Më tepër

Teatri i Kukullave në Tiranë, është krijuar në vitin 1950 nga një trupë profesioniste aktorësh. Teatri ndodhet në të njëjtën godinë prej 65 vitesh, që është historike dhe simbolike. Ajo ka qenë godina e parlamentit shqiptar ...

Më tepër

Cirku i Tiranës u krijua në 1952 nga artistet e njohur shqiptarë: Telat Agolli, Bajram Kurti, Xhuzepina Prendi (Shkurti), Bardhyl Jareci, dhe Abdyl Karakashi. Tenta e tij gjigande ende ndodhet pranë Bulevardit Zogu I, afër qerndrës së Tiranës. Cirku ka patur vitet ...

Më tepër

I hapur në 2 Korrik 2018, “ArTurbina” është një qendër multifunksionale artistike, një hapësirë moderne kushtuar artit dhe jetës kulturore në Tiranë. Dikur ka shërbyer si Laboratori Hidrologjik gjatë viteve të komunizmit, ...

Më tepër

Resort Teatër Park Kame u krijua në vitin 2006 nga regjisori i mirënjohur i skenës shqiptare Gëzim Kame. Ky resort gjendet pranë fshatit Ibë vetëm 20 km nga Tirana, buzë lumit Erzen mes një natyre madhështore të malësisë së Tiranës. ...

Më tepër

 

Editor's choice

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies