Orkestra Simfonike

  • Orkestra Sinfonike ne Tirane
  • Tirane Orkestra Sinfonike Tirane
  • Orkestra sinfonike Tirane Shqiperi
  • Tirane Shqiperi Orkestra sinfonike

Orkestra simfonike numëron 60 instrumentalistë të gjithë artistë shqiptarë. Kjo orkestër ka performuar në koncerte dhe skena, me dirigjentë, instrumentalistë, këngëtarë dhe valltarë të ftuar nga vendi dhe bota.

Dirigjentë dhe kompozitorë të mirënjohur botërorë kanë vlerësuar maksimalisht profesionalizmin e orkestrës sonë simfonike. Pas rënies së komunizmit të gjitha institucionet artistike në vend kanë vuajtur mungesën e fondeve, gjë që detyroi artistët te emigronin. Por ata shkelqyen në skenat boterore dhe u bënë kështu ambasadorë të artit dhe shpirtit shqiptar.

TAGS: Orkestra Simfonike ne Tirane, Orkestra Simfonike ne Tirane Shqiperi, Opera dhe Balet ne Tirane Shqiperi, Cfar te besh ne Tirane

Adresa:

Sheshi Skenderbej, Tirana 1000

Tel:

04 222 7471

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies