Teatri Kombëtar i Operave dhe Baletit

  • Teatri Kombetar i Operas dhe Baletit ne Shqiperi
  • Teatri Kombetar Tirane
  • Teatri Kombetar i Operas dhe Baletit
  • Teatri Kombetar i Operas dhe Baletit Tirane, Shqiperi

Teatri Kombëtar i Opera dhe Baletit në Shqipëri është teatri më i madh në vend dhe ka dy komponentë, muzikën dhe kërcëimin. Ndërtesa është krijuar në 1953 pikërisht në periudhën komuniste pas Luftës Së Dytë Botërore. Ky teatër ndihmoi në zhvillimin e arteve të kryeqytetit, të cilat më parë nuk eksiztonin. Ndodhet në Sheshin Skënderbej, teatri i Operas është pjesë e një rrjeti të Shtëpive të Operas të Europës Lindore dhe Qendrore.

Pjesë e Teatrit të Operas dhe Baletit është dhe Ansambli Popullor dhe Orkestra simfonike. Opera e parë që u vu në skenë ishte Traviata, me 9 Dhjetor 1956 drejtuar nga dirigjenti Musfata Krantja dhe me interpretimin e shkëlqyer të Marija Krajës.

Shënim: Teatri i Operas dhe Baletit është zhvendosur në një godinë tjetër në Kinostudio dhe do të vazhdojnë aktivitetin e tyre për 3 vjet, për më shumë lexoni këtu

TAGS: Teatri Kombëtar i Operave dhe Baletit ne Tirane, Teatri Kombëtar i Operave dhe Baletit ne Shqiperi, Teatri Kombëtar i Operave dhe Baletit ne Tirane Shqiperi, Opera dhe Balet ne Tirane Shqiperi, Cfar te besh ne Tirane

Adresa:

Kinostudio

Tel: 04 222 7471

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies