Muzeu Arkeologjik Kombëtar

  • Muzeu Arkeologjik Tirane, muzete ne Tirane
  • Muzeu arkeologjik Tirane, muzete ne Tirane
  • Muzeu arkeologjik kombetar TIrane, muzete ne Tirane
  • Muzeu Kombetar Arkeologjik ne Tirane, muzete ne Tirane

Muzeu Arkeologjik i Tiranës ndodhet në Sheshin Nënë Tereza në Tiranë. Është i pari muze i krijuar pas Luftës së II Botërore,. U hap më 1 Nëntor 1948 si Muze Arkeologjik-Etnografik dhe vazhdoi i tillë deri në vitin 1976, kur u veçua pavioni etnografik dhe ai u organizua si muze i profilizuar arkeologjik. Muzeu Arkeologjik prezanton kërkimet e zbulimet arkeologjike në të gjithë territorin e Shqipërisë. I vendosur në të njëjtën godinë me Institutin e Arekologjisë dhe Akademisë së Shkencave të Tiranës, muzeu shfaq vlera arkeologjike të hershme deri në Mesjetë. Konsiderohet muzeu mëmë për gjithë muzeumet e tjera të këtij lloji në vend përfshi dhe Muzeun e Durresit. Biblioteka e tij ka 7200 vëllime.

TAGS: Muzeu Arkeologjik Kombetar Tirane, Muzeu Etnografik i Tiranes, Muzeume ne Tirane, Cfar te besh ne Tirane

Kontakt

Adresa

Sheshi Nene Tereza, Tirana
 
Biletat
 
Per femije deri 14 vjec falas
Te rriturit 200 leke
Studente 100 leke
Te huajt 300 leke..
 

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies