Shtepia e Gjetheve

  • Shtepia e Gjetheve Tirane, sherbimi sekret Tirane, komunizmi ne Shqiperi
  • Shtepia e Gjetheve Tirane, sherbimi sekret Tirane, komunizmi ne Shqiperi
  • Shtepia e Gjetheve Tirane, sherbimi sekret Tirane, komunizmi ne Shqiperi
  • Shtepia e Gjetheve Tirane, sherbimi sekret Tirane, komunizmi ne Shqiperi

Shtëpia e Gjetheve është muzeu me intrigues në Shqipëri. Konsiderohet njësoj si selia e STASIT në Gjermaninë Lindore. Gjethet kanë kuptimin e gjërave të fshehura që publiku nuk I dinte në atë regjim. Gjithë kuriozët që duan të dinë se cfarë fshihet në qendrën famëkeqe të sigurimit të shtetit, e njohur ndryshe si Shtepia e Spiuneve, do të largohen pa fjalë. Shtëpia e gjetheve u ndërtua në 1931 dhe fillimisht funksiononte si klinikë. Gjatë luftës së dytë botërore ajo u përdor nga Gestapo si zyre hetimi, dhe pas Luftës së dytë botërore, u përdor nga regjimi komunist i Enver Hoxhes, si seli investimi, por dhe torture per kundërshtaret e regjimit. Brenda saj do shihni fakte dhe histori të persekutimeve të kundërshtarëve politikë, por dhe histori spiunazhi, pajisje të kohës që përdoreshin për gjithë këto investigime dhe përndjekjeje të vazhdueshme ndaj njerëzve të dyshuar. 

Në janar 2015 idea për ta transformuar këtë shtëpi në museum iu prezantua publikut. Ajo ndodhet në zemër të qytetit, përballë kishës Ortodokse dhe pranë Bankës Kombëtare të Shqipërisë. Muzeu është hapur për publikun që në 23 Maj 2017.

TAGS: Shtepia e Gjetheve ne Tirane, Muzeume ne Tirane, Cfar te besh ne Tirane

Orari i hapjes 

Orari i muzeut: 

E hënë - E dielë 09:00 - 19:00

 

Biletë për vizitor vendas dhe të huaj: 700 lekë

Biletë grup +12: 500 lekë

Biletë e reduktuar për kategori të ndryshme pensionistë, invalidë etj. në masë 50 %: 350 lekë

Biletë për fëmijë 12-18 vjeç dhe studentë: 210 lekë

Për fëmijët deri në 12 vjeç hyrja është falas

E diela e fundit e çdo muaji është falas vetëm për shtetasit shqitarë.

Informacion dhe kontakt : +355 042222612; 068 26 86 566

Facebook: https://www.facebook.com/muzeugjethi/

Adresa

Rruga: Deshmoret e 4 Shkurtit, Tirana 1000, Albania

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies