Rrënojat e Kalasë së Dorëzit

  • Renojat e Kalase Dorezi ne Tirane
  • Kalaja Dorezi ne Tirane
  • Tirane, Renojat e Kalase Dorezi

Kështjella e Dorëzit është më e vjetra në zonën e Tiranës. Ndodhet 20 km jugperëndim te Tiranës dhe rreth 5km në lindje të fshatit Pezë. Kjo kështjellë i takon shekujve IX-IV para Krishtit, ndërsa ekspedita e pare arkeologjike u be ne vitin 1951. Rrënojat e saj shtrihen ne disa kodra me lartesi 479 m mbi nivelin e detit. Besohet se ketu kane qenë rrënojat e qytetit ilir i quajtur Dimal.

TAGS: Rrenojat e Kalase se Dorezit neTirane, Kalate ne Tirane, Cfar te Besh ne Tirane

Adresa

Fshati Dorëz

5 km në lindje të Pezës

Rruga e vjetër Tiranë-Durrës

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies