Rrënojat Kalasë së Dajtit Tirane

  • Renojat e Kalase Dajtit ne Tirane

I përket antikitetit të vonë, ndoshta është ndërtuar mbi rrënojat ilire. Është zbuluar në 1963 dhe eventualisht është përfshirë në listën e Monumenteve të Kulturës në Shqipëri. Kalaja e Dajtit është brenda Parkut Kombëtar të Dajtit dhe prej atje mund të shohësh gjithë Tiranën perëndimore. Kalaja ndodhet në një lartësi prej 1100 metra mbi nivelin e detit. Muret e Kalasë së Dajtit ndodhen në Parkun Kombëtar dhe janë të mbuluar nga bimësia e dendur.

TAGS: Kalaja e Dajtit neTirane, Kalate ne Tirane, Cfar te Besh ne Tirane, m,ali i Dajtit Tirane

Kontakt

Adresa

Parku Kombëtar i Dajtit

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies