Kalaja e Prezes

  • Kalaja e Prezes Tirane
  • Kalaja Preza, Tirane, Shqiperi
  • Tirane Shqiperi, Kalaja e Prezes
  • Kalaja e Prezes, Tirane Shqiperi

Njihet si një vend i bukur, nga i cili mund të shohësh fushat e Tiranës. Kalaja është afër Aeroportit Ndërkombëtar Nënë Tereza. Eshtë një kështjellë e vogël, por  më më e madhe se Kalaja e Petrelës. Ndërtimi i të kalasë nisi në shekullin e 14 dhe përfundoi në fillim të shekullit të 15. Ajo i përkiste familjes feudale Topias.

Kjo kështjellë është deklaruar monument Kulture i mbrojtur nga shteti. Nje restorant me kuzhine tradicionale dhe disa shërbime të tjera ofrohen brenda kështjellës si dhe nje shesh i madh me bar ku mund te luani dhe të bëni piknik.

TAGS: Kalaja e Prezes neTirane, Kalate ne Tirane, Cfar te Besh ne Tirane

Adresa

Fushë Prezë, Albania

22 km nga Tirana 

Koha: 40 minuta