Galeria Kombetare e Arteve

  • Galeria Kombetare e Arteve Tirane, Galeri Arti Tirane
  • Galeria Kombetare e Arteve Tirane, Galeri Arti Tirane
  • Galeria Kombetare e Arteve Tirane, Galeri Arti Tirane
  • Galeria Kombetare e Arteve Tirane, Galeri Arti Tirane

Galeria Kombëtare e Arteve është një institucion shtetëror në varësi të Ministrisë së Kulturës. Galeria Kombëtare e Arteve i ka fillimet e saj me përpjekjet e një grupi artistësh shqiptarë dhe të Komitetit të Arteve të vitit 1946. Ajo ndryshoi godine disa here. Ndertesa e re u inaugurua më 29 nëntor 1974, në Bulevardin "Dëshmorët e Kombit", ndërtesë, ku ndodhet edhe sot. Fondi i Galerisë së re, deri në këtë periudhë kishte 4626 vepra dhe në arkivin e saj ishin regjistruar më shumë se 600 autorë. Që nga ky vit GKA funksionon si institucioni më i rëndësishëm dhe i vetëm kombëtar i ekspozimit, konservimit, studimit, restaurimit, edukimit, botimit, dokumentimit dhe arkivimit të veprave të artit në Shqipëri.

TAGS: Galeria Kombetare e Arteve ne Tirane, Galeri ne Tirane, Cfar te besh ne Tirane

Kontakt

Adresa

Deshmoret e Kombit, boulevard

Email

info@galeriakombetare.gov.al

Tel

+355 4 222 60 33

Orari:

E Hënë-E Dielë 09:00-19:30
 

Biletat

Të rritur 200L

Të moshuar dhe studentë 100L

Pesonat me aftësi të kufizuara 100L

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies