The 55th Festivali i Këngës at Palace of Congresses

Festivali i 55-të i Këngës në RTSH në Pallatin e Kongreseve në Tiranë. Finalja e madhe në datën 23 Dhjetor 2016. Fituesi i çmimit do të garojë në Festivalin e Këngës Eurovision, i cili do të mbahet në Maj 2017. Festival i këngës është një konkurs shqiptar i organizuar nga Radio Televizioni Shqiptar (RTSH). Ka patur shumë kompozime të ndryshme këngësh, në fillim ishin vetëm performancat në radio, interpretimet live, me regjistrim, këngë të risjella dhe duete. Fituesit janë zgjedhur gjithmonë nga një juri. Që nga viti 2003, ky festival ka përzgjedhur fituesin që do të garoj në konkursin ndërkombëtar të këngës Eurovizioni.

Data: 21 Dhjetor 2016 - 23 Dhjetor 2016