Tirana Ritmi im

Tirana my Rhythm është një projekt koreografik i Giulio De Leo, i lindur nga ftesa e Gjergj Prevazit, drejtor i TEATRIT KOMBETAR EKSPERIMENTAL të Tiranës, për të zhvilluar një krijim me interpretuesit e rinj të KOMPANISË SHQIPTARE TË KËRCIMIT dhe nga interesi i koreografit italian drejt peizazhit kulturor shqiptar. Një vepër që sjell në lojë gjuhën e kërcimit, fotografisë dhe videografisë për të krijuar një krijim inovativ dhe jokonvencional. Elementë të traditës së vallëzimit popullor shqiptar ripërpunohen në një çelës bashkëkohor dhe reduktohen në një çelës ciklik dhe ritual, për të ndërtuar një rrugëtim poetik në të cilin vetë trupi bëhet peizazh dhe vendtakim për pamje dhe kultura të ndryshme.
Projekti i zhvilluar falë mbështetjes së Institutit Italian të Kulturës në Tiranë do të ketë premierën të mërkurën më 5 Prill në orën 20:00 në TEATRIN KOMBETAR EKSPERIMENTAL në TIRANË dhe në korrik do të prezantohet në Itali në një premierë kombëtare si pjesë e LE DANZATRICI en plein air 2023, Festivali Ndërkombëtar i Kërcimit Bashkëkohor i drejtuar nga Giulio De Leo dhe i njohur dhe financuar nga Ministria e Kulturës, Rajoni i Pulias dhe Bashkia e Ruvo di Puglia.
Prodhim i the MENHIR/LE DANZATRICI en plein air 2023
Bashkëprodhim i TEATRIT KOMBETAR EKSPERIMENTAL “Kutim Spahivogli” TIRANË, KOMPANIA SHQIPTARE DANCE TEATER/ FESTIVALI SHQIPËTAR I MBLEDHJES SË KËRCIMIT 2023

5 Prill
Ora 8pm
Teatri Kombëtar Eksperimental "Kujtim Spahivogli "

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies