Dita Botërore e Sindromës Down

Dita Botërore e Sindromës Down shënohet çdo vit më 21 mars, duke filluar nga viti 2006. Dita e 21 marsit (muaji i 3-të i vitit) u zgjodh për të nënkuptuar veçantinë e trefishimit (trizomisë) të kromozomit të 21-të që shkakton sindromi Down.

Çdo vit më 21 mars festohet Dita Botërore e Sindromës Down për të rritur ndërgjegjësimin për sindromën Down. Është një gjendje në të cilën një fëmijë lind me një kromozom shtesë të 21-të.

 

Aktivitetet
Një aktivitet i zakonshëm është veshja e çorapeve shumëngjyrëshe ose të papërshtatshme, për të treguar mbështetje për njerëzit me sindromën Down. 

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies