CAVALLERIA RUSTICANA – opera me një akt

CAVALLERIA RUSTICANA, një opera rrëmbyese në çdo dinamikë, e një historie dashurie, tradhëtie e hakmarrjeje, vjen për publikun shqiptar . Cavalleria Rusticana është operë në një akt nga Pietro Mascagni me tekst në gjuhën italiane nga Giovanni Targioni-Tozzetti dhe Guido Menasci, e adaptuar nga një tregim i shkurtë me të njëjtin titull dhe të pasuar me shfaqje teatrale e shkrimtarit Giovanni Verga . Konsiderohet si një nga operat klasike të verizmit, së cilës iu dha premiera më 17 maj 1890 në Teatro Costanzi në Romë. Që nga viti 1893, ajo është ende e performuar shpesh në Teatrot e Operas në të gjith botën .

Në datat 30 Shtator, 1 dhe 2 Tetor Ora 20:00

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies