Ekspozitë e fotoreporterit Amerikan Steve McCurry në Tiranë

Për ata që do të jenë në Tiranë para fundit të korrikut, nuk duhet të humbasin  ekspozitën e jashtëzakonshme 'ON READING' nga fotografi i mirënjohur amerikan Steve McCurry, në qendrën COD - Center For Openness And Dialogue.

71 foto të përzgjedhura nga artisti, me kuratoren italiane Biba Giaccbetti, për të përjetësuar në çdo vend të botës nevojën e të gjithëve (prandaj do të thosha nevojën parësore) për të lexuar: në mes të katastrofave mjedisore, në lagje shumë të varfra, në objektet e kultit, në shkollat ​​më të ekspozuara në fshatrat afrikane, në shtëpi, kudo dhe për të gjithë: pleq, fëmijë, të pasur, të varfër.

Lexim që mund të të çojë në një botë tjetër, ku pavarësisht gjithçkaje, ata ende gjejnë vend për fantazi, shenjtërinë e heshtjes së brendshme, nevojën për të ikur.

Krahas veprave kushtuar leximit, nuk mungojnë edhe shkrepjet e jashtëzakonshme, me portrete të një fuqie të pagabueshme, në pronësi të mjeshtrit, autorit të shkrepjes së famshme të vajzës afgane me sy mace.

Mos e humbisni këtë ekspozitë!

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies