Konferencë - Emigracioni politik shqiptar

    Konferencë: Emigracioni politik shqiptar 1944-1990

Konferenca do të përqendrohet nё këto tematika kryesore:

1. Veçoritë e krijimit të emigracionit politik shqiptar gjatë viteve 1944-1990;
2. Shtrirja gjeografike e emigracionit politik shqiptar;
3. Profile të emigrantëve politikë dhe veprimtaria e tyre;
4. Shoqatat e krijuara nga emigracioni politik shqiptar dhe qasja e tyre kundrejt Shqipërisë komuniste;
5. Operacioni “Rollback” dhe përfshirja në të e emigracionit politik shqiptar;
6. Reagimi i shtetit komunist shqiptar ndaj emigracionit politik shqiptar;
7. Veprimtaria e emigracionit politik shqiptar për mbrojtjen e interesave kombëtare shqiptare;
8. Kampet e emigrantëve në Europë.
9. Lufta e Ftohtë, marrëdhëniet e shtetit shqiptar me jugosllavët, grekët dhe italianët.

Data: 19 shkurt

Ora: 9 AM – 5 PM

Vendodhja: Muzeu Historik Kombetar

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies