Marshim për krizën klimatike

Po arrijmë pikën e moskthimit në krizën klimatike, ku pas kësaj vihet në lëvizje një reaksion zinxhir i pandalshëm. Koha që të gjithë ne të veprojmë është shumë e shkurtër, më pak se 10 vjet. Brenda 10 vitesh, njerëzimi duhet të ulë shkarkimet e CO2 me mbi 70 % që të kemi një shans për të frenuar ngritjen globale të temperaturës mesatare me 2°C. Nëse nuk e arrijmë këtë, atëherë temperaturat do të rriten me 5-6°C dhe kjo do të thoshte dhe shfarosja e njeriut si lloj mbi planetin Tokë. Secili nga ne duhet të bëjë detyrën e tij/saj! Së bashku të mbrojmë të ardhmen e njerëzimit dhe planetit tonë!

Prandaj edhe shqiptarët u bashkohen miliona të rinjve anembanë botës që kërkojnë që njerëzimi të marrë masa urgjente për të ulur shkarkimet e CO2 në atmosferë. Planeti është në flakë! E ardhmja e njerëzimit dhe e fëmijëve tanë është në pikëpyetje. Bashkohu edhe ti për të ardhmen e fëmijëve tanë, për të ardhmen e gjithë njerëzimit dhe planetit!

Gjithashtu, më 1 nëntor është Dita Botërore e Veganizmit! Të marshojmë gjithashtu për të drejtat e kafshëve dhe për një shëndet më të mirë!

P.S. Shqipëria është dhe do të jetë vendi më i prekur në Evropë nga kriza klimatike, me përmbytje të qindra km2 nga deti, me thatësira të tejzgjatura e që pasohen nga përmbytjet

Data: 1 Nëntor 2019

Ora:16.30

Vendi: Sheshi "Nënë Tereza, Tiranë

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies