Urimet më të mira për 1999- ekspozitë në Galerinë Kombëtare të Arteve

Galeria Kombëtare e Arteve ka kënaqësinë t’ju ftojë në hapjen e ekspozitës "Best Wishes for 1999", e kuruar nga Arnisa Zeqo.

"Urimet më të mira për 1999-ën" është printuar në një kartolinë përshëndetëse të konceptuar nga artisti Robert Berry. Kjo kartolinë kthehet në një shënim prezantues të një koleksioni të vetëm të bërë bashkë për Galerinë Kombëtare të Arteve nga artisti konceptual Jan Dibbets. Në 1999-ën, ekzaktësisht 20 vite përpara, këto vepra arti erdhën në Tiranë për të gjetur një situatë specifike psiko-gjeografike dhe akustike në qytet. Ekspozita rivendos në skenë këtë koleksion duke adresuar kolapsin e perceptimeve të kohës dhe pikëprerjet mes koleksionit, veprave të artit dhe qytetit të Tiranës.

 

Urimet më të mira për 1999-ën gjen ritmin e saj pëmes kohës. Ekspozita shpaloset përmes një numri të ngjarjeve, përfshirë takime publike, rituale, performanca, diskutime dhe një programi edukativ.

 

Punë nga:

Marina Abramović / Pierre Alechinsky / Giovanni Anselmo / Karel Appel / Eduardo Arroyo / Frank Auerbach / John Baldessari / Robert Barry / Georg Baselitz / Ross Bleckner / Stanley Brouwn / Günter Brus / Daniel Buren / Patrick Caulfield / Hanne Darboven / Richard Deacon / Nicola De Maria / Christo and Jeanne-Claude / Jan Dibbets / Helmut Federle / Günther Förg / Leon Golub / Dan Graham / Georg Herold / Damien Hirst / Jenny Holzer / Douglas Huebler / Cristina Iglesias / Alex Katz / Mike Kelley / Mark Kostabi / Konrad Klapheck / Joseph Kosuth / Sol LeWitt / Richard Long / Sarah Lucas / Markus Lüpertz / Brice Marden / Allan McCollum / Guy Mees / Juan Muñoz / Mimmo Paladino / Gilbert & George / Jaume Plensa / Edward Ruscha / Marien Schouten / Thomas Schouten / Richard Serra / Niele Toroni / Toon Verhoef / Didier Vermeiren / Carel Visser / Lawrence Weiner / Jan Voss

Data e hapjes: 29 Mars 2019

Ora: 19:00

Vendi: Galeria Kombëtare e Arteve

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies