Festivali Ndërkombëtar i Gruas

    Festivali Ndërkombëtar i Gruas ne Tirane Shqiperi

 

1 ne 2 gra ne Shqiperi perjetojne te pakten nje forme dhune, fizike, psikologjike apo seksuale gjate jetes se tyre. Kjo epidemi dhune merr jete, shkakton dhimbje dhe vuajtje te papershkrueshme.

UN Women ne Shqiperi, ne partneritet me Qendren Kombetare te Kinematografise, organizon per here te pare “Festivalin Nderkombetar te Filmit per Gruan”, me fokus dhunen me baze gjinore. Festivali do te nise me 8 Mars, me rastin e Dites Nderkombetare te Gruas.

Dokumentare dhe filma (me metrazh te gjate e te shkurter), nga kineaste vendas dhe te huaj do te shfaqen per publikun falas. Festivali trajton dhe eshte nje mundesi per te reflektuar per pabarazine ne rolet dhe te drejtat e grave dhe burrave, sjelljet patriarkale dhe normat sociale qe justifikojne dhunen.

HYRJA E LIRE

Organizuar me mbeshtetjen e: Intesa Sanpaolo Bank Albania, Goethe-Zentrum Tirana, U.S. Embassy-Tirana dhe Ambasada e Irlandes, Greqi.

Goethe Institute Albania

Programi i plote se shpejti…

Datat: 8-1-9-10-11 Mars 2019

Vendi: Kinema Millennium “Rruga Murat Toptani”

Më shumë: https://www.facebook.com/events/370328043806528/

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies