Dita e Pavarësisë së Shqipërisë - 28 Nëntor

    Dita e Pavaresise se Shqiperise , evente ne tirane

Dita e Pavarësisë ose Dita e Flamurit në 28 Nëntor është dita më e rëndësishme në historinë e Shqiptarëve, dita kur në 1912 figura e njohur shqiptare Ismail Qemali, ngriti flamurin në Vlorë dhe shpalli Shqipërinë shtet të pavarur. Ishte koha kur integriteti territorial i Shqipërisëishte i kërcënuar nga të gjitha anët. Qytetet kryesore që mbajnë festime për këtë ditë janë Vlora dhe Tirana. 

Data: 28 Nentor

Vendi: Tiranë

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies