Extraterritoriality - Ekspozita e fotografisë

    ekspozita extraterriotirality ne tirane, ekspozite ne tirane, evente ne tirane

Ekspozita e fotografisë
Eksterritorialiteti
Marko Stojanoviq, Serbi

-----

Një koleksion i fotografive, Extraterritoriality, përfaqëson një portret të Anthropocene . Portreti është i formuar nga dy sekuenca të fotografive.
Sekuenca kryesore përbëhet nga peizazhe specifike, exterritorie. Këto modele të artit të mikro-tokave shfaqin një sërë veprimesh njerëzore nga Nju Jorku në Ho Chi Minh, nëpërmjet Tiranës. Njerëzit, kanë punuar tokën për një kohë të gjatë, por së fundmi substancat e tyre filluan të lënë një shenjë në sediment. Këto fotografi janë territore të zmadhuara  - fushat në të cilat njerëzit kanë kryer akte unike, apo improvizime. 
Sekuenca e dytë e fotografive tregon shembuj të jashtëzakonshëm të prodhimit njerëzor të sotëm dhe secili prej tyre është lidhet me një peizazh nga seria kryesore. Këto shënime fotografike kremtojnë objekte të vogla të dobishme për popullatën njerëzore, duke i treguar ato në një raport 1: 1, 2: 1 ose 3: 1. Procesi i gjatë i grumbullimit dhe zgjedhjes së këtyre objekteve është një akt i arkeologjisë parandaluese.
Ky portret i njerëzimit duket të shfaqet në momentin e kalimit nga Rilindja e Lartë në Manifestimin e Pjekur - për herë të parë.

Data:20 Tetor 2018

Ora:20:00-23:00

Vendi:Destil Hostel Albania, Rr.Qemal Gurnjaku, 1001 Tiranë

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies