Ekspozita Myrtis, ballë për ballë me të shkuarën

    ekspozite ne tirane, evente ne tirane

Ekspozita “Myrtis: Ballë për ballë me të shkuarën” shpalos fytyrën e Myrtis të rindërtuar, shoqëruar me shkrime dhe imazhe të cilat përshkruajnë plot gjallëri botën në të cilën ajo ka jetuar .
Myrtis ishte një vajzë 11 vjeçare, e cila vdiq në mënyrë tragjike nga epidemia e tifos që pllakosi Athinën e lashtë dymijë e pesëqind vjet më parë! Për arkeologët dhe historianët, fytyra e kësaj vajze të vogël ka sjellë në jetë një aspekt shumë të rëndësishëm të historisë greke dhe u ka dhënë përgjigje shkaqeve të humbjeve të jetëve të shumë athinasve.
Çdo individ duhet të marrë trajtimin e nevojshëm për të gëzuar një jetë të shëndetshme dhe produktive.

Data: 14-28 Shtator

Ora: 06:00 PM

Vendi: United Nations Albania, rruga "Skenderbej" , Ndërtesa Gurten,  Tirana

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies