'Nderi i Kombit' tek Teatri Eksperimental

    Teatri ne Tirane

“Nderi” personazhi kryesor, një biznesmen i cili zotëron një fabrikë prodhimi të linjave të veshë mbathjeve, njoftohet nga Presidenti i Republikës se së shpejti do të dekorohet me urdhërin “Nderi i kombit” si njeri i ndershëm, pagues taksash, rrespektues pagash dhe rregullave për punonjësit. I dyzuar për ta pranuar këtë titull, por i nxitur nga bashkëshortja e vet, ai e pranon titullin, duke vënë si kusht fshehtësinë e lajmit, deri ditën e dorëzimit të titullit. Por me nxitjen e qëllimtë të së shoqes, lajmi për deokrimin e tij merret vesh nga të gjithë. Sapo lajmi merret vesh, “nderi” futet në një vorbull zhvatëse nga gazetarët, politikanët, shoqëria civile, punëtorët, etj. Derisa përfundon nga këresa absurde, e rrjepjes së lakurës “për interes të lartë kombëtar”. Ai përfundon duke u dekoruar vetëm me brekët e veta.

Autor: Vangjel Kozma

Regjisor: Erion Isai

Data: 18 -22 Prill

Ora: 19.00

Vendi: Teatri Eksperimental

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies