Hapet Shtëpia e Gjetheve - muzeu i përgjimit i policisë sekrete

Sot hapet për publikun Muzeu Kombëtar i Përgjimeve ‘Shtëpia me Gjethe’. Ndërtuar në vitin 1931, ajo fillimisht ka shërbyer si një klinikë. Gjatë Luftës së Dytë Botërore, nën pushtimin gjerman, ajo i përkiste Gestapo-s, ndërkohë, gjatë viteve të para të regjimit të ri, ajo u bë një qendër e Sigurimit (Policia politike) e përdorur për hetime. Nga viti 1950, ajo u bë zyra qendrore e seksionit teknik dhe shkencor të Sigurimit. Shtëpia gjendet në qendër të qytetit, në anën e kundërt të Katedrales Ortodokse, pranë sheshit “Skënderbe” dhe Bankës Qendrore të Shqipërisë.

Data: 23 Maj 2017

Orari i hapjes së Muzeut, 19:00

Rruga: Deshmoret e 4 Shkurtit, Tirana 1000  

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies