10 Netët e Kinemasë Italiane 2017

Instituti Italian i Kulturës, në bashkëpunim me Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe të Bashkëpunimit Ndërkombëtar dhe Bashkinë e Tiranës prezantojnë edicionin e dytë të përmbledhjes kinematografike verore me titull 10 Netë të Kinemasë Italianë. Festivali do të fillojë më 30 maj 2017 dhe për dhjetë të marta rresht do të shfaqen, pranë instalacionit Reja, filma italianë në gjuhën origjinale me titra në gjuhën shqipe. Nisma, synon të ofrojë një mundësi për t’u takuar dhe argëtuar, për të rinj dhe të vjetër, që do të qëndrojnë në qytet gjatë verës me qëllim që të promovojë kinemanë bashkëkohore italiane pothuajse jo e pranishme gjatë pjesës tjetër të vitit në kinema. Pjesëmarrja do të jetë e lirë për këdo që dëshiron të marrë pjesë dhe të kalojë mbrëmje të këndshme në shoqërinë e kinemasë së bukur italiane. Zhanret e filmave të  këtij  edicioni  janë nga  drama në komedi.   Kalendari i përmbledhjes kinematografike: 30 Maj 2017 – Nëse Zoti do, me regji të  Edoardo Falcone 6 Qershor 2017 – E bardhë si qumshti, e kuqe si gjaku,  me regji të  Giorgio Campiotti 13 Qershor 2017 – E quanin Jeeg Robot, me regji të  Gabriele Mainetti 20 Qershor 2017 – Të bukurit e babit, me regji të  Giudo Chiesa 27 Qershor 2017 – Karrikja e Lumturisë, me regji të  Carlo Marzzacurati 4 Korrik 2017 -    Më falni nëse ekzistoj, me regji të  Riccardo Milani 11 Korrik 2017 – Asnjëri s’do të më gjej,  me regji të  Egidio Eronico 18 Korrik 2017 – Endrra të bukura,  me regji të  Marco Bellocchio 25 Korrik 2017 – Kinemaja e re parajsë, me regji të  Giuseppe Tornatore 1 Gusht 2017 – Italo, me regji të  Alessia Scarso

Data: 1 Gusht

Ora: 21.00

Vendi: Reja

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies