Dita e Parë e Bienales e artistëve të rinj të Mesdheut

Për herë të parë në Shqipëri, nga data 5 maji deri më 9 maj, më shumë se 230 artistë të rinj nga Evropa dhe Mesdheu  do të jenë në qytetin e Tiranës dhe të Durrësit .

Më 4 maj, Ministria e Kulturës e Shqipërisë do të organizojë hapjen e Bienales në Tiranë, në Parkun e Rinisë në orën 18:00.

Qëllimi i Mediterranea 18, një ekspozitë shumëdisiplinore që zhvillohet një herë në dy vjet në një vend të ndryshëm në Evropë, është përdorimi i artit si një mjet për të promovuar diversitetin dhe dialogun ndërkulturor.

Tema e Bienales: Historia + Konflikti+ Endërr + Dështim = Shtëpi.

Ku do të ndiqni Bienalen e Mesdheut!  

Ora: 19:00

Krijim letrar nga Jonida Prifti, Radio Anarti

Vendi: Reja  

 

Ora: 19:30

Muzikë nga Kolida Babo duet

Vendi: Parku Rinia  

 

Ora: 20:30

Muzikë nga PMS

Vendi: Parku Rinia  

 

Ora: 21:00

Krijim Letrar  nga Laura Perrone, dosjes; Performanca nga Francesco Cavaliere, Leila Hassan Volta di Luna Blades "Mjedisit dhe tokësore dëmtimit të dhëmbëve"

Vendi: Piramida  

 

Ora: 21:30

Performancë nga En.Act Teatrit Group, The Dust is Expected to Retreat by Tomorrow

Vendi: Teatri Kombëtar  

 

Ora: 21:30

Film nga Mariangela Ciccarello, Lampedusa

Vendi: Reja  

 

Ora: 21:45 Film nga Fabrizio Lecce, La Terra di Fronte

Vendi: Reja  

 

Mesnatë Music by  Jam session Vendi: Piramida

Ora: 18.00 Inagurimi i Bienales

Vendi: Parku Rinia   Të gjitha ekspozitat kryesore (Muzeu Historik Kombëtar, Galeria Kombëtare e Arteve, Ambasada e ish-Jugosllavisë, Qendra Rinore) do të jetë të hapura nga ora 18:30.

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies