‘Kotësia e Dallimeve të Vogla’-ekspozitë nga Grayson Perry në GKA

Galeria Kombëtare e Arteve dhe British Council kanë kënaqësinë  të sjellin ekspozitën ‘Kotësia e Dallimeve të Vogla, e cila do të qëndroj e hapur nga data 2 Nëntor deri më 5 Dhjetor. Fituesi i çmimit Turner, Grayson Perry, tregon historinë sesi Britanikët e perceptojnë konceptin e shijes dhe klasit dhe e gjitha kjo e ndjekur nga jeta dhe vdekja e personazhit imagjinar Tim Rakewell. Udhëtimi i Tim-it nëpërmjet klasave sociale është ndërthurrur në 6 tapiceri, të cilat janë të pasura në detaje, ngjyrë dhe personazhe. Tirana është qyteti i fundit në Ballkanin Perëndimor pritës i ekspozitës. Më para, ekspozita u mbajt në Novi Sad, Prishtinë, Sarajevë edhe Banja Luka. Hyrja në ekspozitë është falas. Grayson Perry përdor mediat tradicionale si tapiceria, qeramika dhe grafikat për të shqyrtuar joshjen e tij me problemet bashkëkohore sociale. Një nga artistët me profilin më të lartë Britanik, në 2003 Perry fitoi “Turner Prize”, një nga çmimet më prestigjioze bashkëkohore në Mbretërinë e Bashkuar. Ai e terhoqi çmimin i veshur si një grua, e cila përfaqëson alter egon ‘’Claire’’, për të treguar interesin e tij në identitet, që gjendet gjithashtu në artin e tij. Kjo ekspozitë përmban gjashtë tapiceri, 8 gravura origjinale të punës së William Hogarth, 20 riprodhime dhe 3 dokumentarë të krijuar nga udhëtimet e Perry-t në 3 rajone në Angli ku ai u frymëzua për ekspozitën. 'Kotësia e Dallimeve të Vogla' është bashkëpronësi e The British Council Collection, Arts Collection, Southbank Centre, Londër. Dhuratë e artistit dhe Galerisë Victoria Miro, me mbështetjen e Televizionit Channel 4, Art Fund dhe Sfumato Foundation, me mbështetje shtesë të Alix Partners.   Lexoni më shumë rreth ekspozitës: http://www.britishcouncil.al/grayson-perry     Mund të gjeni më shume materiale rreth ekspozitës: https://1drv.ms/f/s!AlaiRgpgS0Dv80nb4E3ppoGABP9z

2 Nëntor  -  10 Dhjetor 2017

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies