Instalacioni ‘Reja’

  • Instalacioni ‘Reja’ Tirane, atraksione ne Tirane, instalacione arti ne Tirane
  • Instalacioni ‘Reja’ Tirane, atraksione ne Tirane, instalacione arti ne Tirane
  • Instalacioni ‘Reja’ Tirane,  atraksione ne Tirane, instalacione arti ne Tirane

Instalacioni ‘Reja’ e artistit japonez Sou Fujimoto është një vepër arti monumentale dhe një hapësirë moderne për jetën kulturore në Tiranë. Që prej vitit 2017 “Reja” ka shërbyer si një hapësirë për eventet kulturore dhe artistike në kryeqytet.

Pavioni është një strukturë delikate tri-dimensionale. Secila njësi përbëhet nga shufra të holla çeliku, në drejtkëndësha me përmasa 800 mm dhe 400 mm. Struktura formon një thurje të çrregullt e gjysmë të tejdukshme, e cila, në të njëjtën kohë, i mbron vizitorët nga elementët, por edhe i lejon ata të mbeten pjesë e peisazhit. Gjurma e ndërtesës është 350 metra katrore dhe pavijoni do të ketë dy hyrje. Një seri tarracash të shkallëzuara do të krijojnë mundësinë për t’u ulur brenda “Resë”, çka do ta lejojë pavionin që të përdoret si hapësirë shoqërore fleksibël e shumë-funksionale.

 

TAGS: Ture ne Tirane, Udhetime ditore ne Tirane, Reja instalacioni Tirane, Ekskursione ne Tirane, Atraksione turistike Tirane, Eksploro Tiranen, Vizito Tiranen

Adresa: Përballë Galerisë së Arteve

Bulevardi “Dëshmorët e Kombit”, Tiranë

E-mail: reja@reja.al / info@reja.al

Web: http://www.reja.al/ 

Ne përdorim cookies për një numër arsyesh, të tilla si mbajtja e besueshme dhe e sigurt e Visit Tirana, personalizimi i përmbajtjes dhe reklamave, ofrimi i veçorive të mediave sociale dhe analizimi i përdorimit të faqeve tona.

Prano Cookies