GAZETA MUJORE E TIRANËS, GUSHT 2017

Art, kulturë, muzikë, argëtim, aventurë e plot supriza, për ata që e duan këtë qytet.

Konkursi #TiranaSummer

51785efc-42b2-4852-b13c-1b174519363d.jpg
Më shumë se 500 foto janë postuar në Facebook, Twitter dhe Instagram për Konkursin fotografik #TiranaSummer. Ky është konkursi i tretë që VisitTirana organizon, dhe që do të vazhdojë për çdo stinë, për të treguar vendet më të bukura të Tiranës, për të angazhuar sa më shumë dashamirës të saj dhe për ta promovuar qytetin. Fituesit do të shpallen në Shtator.

Më tepër

Nis restaurimi i Amfiteatrit te Liqeni

f51d028e-328d-44a3-9774-5563b2044b66.jpg
Amfiteatri i Tiranës, i cili ndodhet në Parkun e Madh të liqenit Artificial shumë shpejt do të restaurohet dhe për afro 3 –muajsh do të jetë gati me pamjen e tij të dikurshme. Gjatë dy viteve të fundit amfiteatri i njohur ndryshe edhe si teatri veror u kthye në një zonë mjaft të frenkuetuar fal aktiviteteve që Bashkia e Tiranës ka organizuar. Ai pritet të rikthehet në një forme shumë të bukur për qytetarët

Më tepër
Bum vizitorësh në muzetë e Tiranës
33b3515b-82ee-4f15-9639-32d48a79bb91.jpg
Shifrat e këtij viti kanë treguar një numër të lartë vizitorësh të huaj në Tiranë. Tirana vërtet nuk ka det, por turistët nuk kanë reshtur. Madje muajt e verës ka patur një bum vizitorësh të interesuar për artin, kulturën dhe historinë e shqipërisë. Sipas statistikave të fundit, Muzeu Historik Kombëtar dhe Galeria e Arteve gjatë tre muajve të fundit kanë patur rreth 6400 vizitorë secili.

Më tepër
Ekspozita “Ana tjetër e komunizmit”
87e9553f-bd2e-4a7f-b201-c42441dd2b45.jpg
“Ana tjetër e komunizmit shqiptar” ishte një ekspozitë e rrallë, e cila u hap në 17 Gusht 2017 në Muzeun Historik Kombëtar në Tiranë dhe tregonte jetën e varfër dhe të izoluar të shqiptarëve gjatë komunizmit. Ekspozita mblodhi bashkë fotografët e famshëm holandezë, të cilët kanë dokumentuar që të gjithë periudhën para dhe gjatë revolucioneve të ndryshme në vendet e ish Bllokut Lindor.

Më tepër
Veprat e rralla i kthehen Galerisë së Arteve
1ad41670-0bed-4e06-b68f-c8d98690898d.jpg
Disa nga veprat më të mira të piktorëve dhe skulptorëve të njohur shqiptar u prezantuan në gusht në Galerinë Kombëtare të Arteve në Tiranë. Ekspozita “Vepra të kthyera” qëndroi e hapur nga data 21 Korrik deri në 25 Gusht, ku u paraqitën koleksione të rralla nga ku 45 piktura dhe 9 skulptura të artistëve të njohur shqiptarë. Vizitorë ishin të shumtë..

Më tepër
Shqipëria kujton viktimat e regjimit totalitar më 23 Gusht
00f97df7-c046-4d81-ace7-d482e96eadb1.jpg
Shqiptarët nuk duhet ta harrojnë të kaluarën. 23 Gushti është dita europiane e kujtimit të viktimave të regjimeve totalitare, nazismit dhe stalinizmit. Një nga këto regjime, ndoshta më të egrit në Europë, konsiderohet regjimi komunist i Enver Hoxhës. Kjo ditë u kujtua për herë të parë në Shqipëri, në Tiranë, përmes aktiviteteve tek Muzeu Kombëtar dhe Shtëpia e Gjetheve..

Më tepër
Evente në Gusht
 • Shëtitje me biçikleta në darkë në Tiranë
 • 10 Netët e Kinemasë Italiane 2017
 • Anibar on tour në Tiranë (8 gusht)
 • Kangoo jumps në Parkun e Madh të Tiranës (17 gusht)
 • Ekspozita – Ana tjetër e Komunizmit shqiptar (17-30 Gusht)
 • Nata e Gjelbër në Park (26 gusht)
 • Eja në fshat (31 gusht)
Më tepër
Eventet në Shtator
 • Albania Enduro Series 2017, Peze, 3 shtator 2017

 • “Wonders of a Pencil, ekspozitë tek Galeria Kalo 1-8 shtator

 • Predator of nature- ekspozitë, Galeria Arteve, deri 10 shtator

 • Koncert i violinistit Shkëlzen Doli 23 shtator, Sheshi Skëndërbej

 • Vepra të kthyera, ekspozitë te Galeria e Arteve (21 korrik -25 gusht)

Më tepër
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-link-48.png

Reklamoni në portalin tonë!

Kontaktoni në: Tel: +355 4 5800419 ose Email: contact@visit-tirana.com

Botim i Manderina Promotions, kompani PR dhe Marketing në Tiranë. Për shërbimet tona kliko : www.manderina.com