GAZETA MUJORE E TIRANËS, KORRIK 2017

Art, kulturë, muzikë, argëtim, aventurë e plot supriza, për ata që e duan këtë qytet.

Një Park Aventurash për Tiranën

51785efc-42b2-4852-b13c-1b174519363d.jpg 
Tirana ka tashmë Parkun e Aventurave, pikërisht në Dajt, i cili është parku i vetëm në Shqipëri i këtij lloji, i inaguruar më 27 Korrik. Parku ndodhet në një hapësirë të gjelbër të Malit të Dajtit, vetëm pak minuta larg teleferikut të Dajti Ekspres. Atraksioni më i ri në qytet pritet të sjellë më shumë vizitorë, veçanërisht adhurues të aventurave në natyrë.

Më tepër 

Çfare të bësh në Gusht në Tiranë

f51d028e-328d-44a3-9774-5563b2044b66.jpg
Gushti është muaji më i qetë në Tiranë. Shumica e banorëve largohen nga kryeqyteti për pushime drejt bregdetit. Të tjerët zgjedhin pishinat e kryeqytetit që janë të shumta, për t’u freskuar. Megjithatë ne kemi disa rekomandime për ju që jeni në Tiranë dhe nuk dini ku ta kaloni kohën tuaj. Ju mund të vizitoni mjaft vende, dhe njëkohësisht të mos e ndjeni shumë vapën.

Më tepër  
Turizmi ne Tiranë në kohën e komunizmit
33b3515b-82ee-4f15-9639-32d48a79bb91.jpg 
Ashtu si çdo gjë tjetër edhe turizmi ka qenë i kontrolluar në Shqipëri, për shkak se vendi ynë ishte i izoluar. Shumica e turistëve vinin nga vendet e tjera komuniste, me të cilat Shqipëria kishte marrëdhënie të mira ekonomike dhe tregtare. Një dokumentar i rrallë tregon turizmin në Tiranë në vitet 50, si dhe rregullat që duhet të zbatonin turistët..

Më tepër 
Ish- i përndjekuri politik shembull frymëzimi qytetarie për Tiranën
87e9553f-bd2e-4a7f-b201-c42441dd2b45.jpg
Veprimi i një 90 vjeçari në Tiranë, solli një shembull të rrallë frymëzimi për banorët e kryeqytetit. Thanas Dhespo, një ish i burgosur politik, që ka vuajtur 16 vite burg në kohën e komunizmit ka vendosur t’i përdorë paratë e tij të burgut, pra dëmshpërblimin që i dha shteti, për të rikonstruktuar dhe lyer pallatin ku jeton. Model qytetarie!

Më tepër 
Skoda, simbol i rrëzimit të mureve të Ambasadave
1ad41670-0bed-4e06-b68f-c8d98690898d.jpg 
Shqiptarët nuk kanë më frikë të flasin për periudhën e errët të komunizmit. Një atraksion i ri i është shtuar Tiranës, një gjysëm makine tip skode e vendosur në murin e Ambasadës Gjermane, një instalacion që na kujton një moment historik kur më shumë se 5000 shqiptarë u futën ilegalisht në ambasadat e huaja në Tiranë në Korrik 1990, si sfida e parë ndaj diktaturës.

Më tepër 
Bashkia e Tiranës prezanton 4 suveniret e reja të qytetit
00f97df7-c046-4d81-ace7-d482e96eadb1.jpg
Dy muaj më parë Bashkia e Tiranës shpalli konkursin “Vizato Tiranën”, konkurs në të cilin morën pjesë më shumë se 40 artistë. 4 ishin punimet fituese, të cilat u shpallën në datë 21 Korrik nga kryebashkiaku Erion Veliaj. Këto suvenire prezantojnë aspekte të ndryshme të trashëgimisë kulturore të Tiranës, atraksione dhe monumente të njohura të qytetit..

Më tepër 
Eventet që ndodhën në muajin Korrik
 
  • Ekspozitë “Ngjyrat e fshehura të Resë” (8-10 Korrik)
  • 1-sh ma natyrën-kamp veror në Parkun e Madh (17-28 Korrik)
  • Festivali Ndëkombëtar i Xhazit në hotel Rogner (18-26 Korrik)
  • Kangoo Jumps në Parkun e Madh të Tiranës (20 Korrik)
  • Hapja e madhe e Dajti Adventure Park (27 Korrik)
Më tepër 
 Eventet e muajit Gusht në Tiranë 
 
  • 10 Netët e Kinemasë Italiane, organizuar te Reja ( 1 Gusht )

  • Shëtitje me biçikleta në darkë në Tiranë (2 Gusht)

  • Kangoo jumps në Parkun e Madh të Tiranës (3 Gusht)

  • The Promise, Movie- Cineplexx (3- 15 gusht)

  • Vepra të kthyera, ekspozitë te Galeria e Arteve (21 korrik -25 gusht)

Më tepër 
color-facebook-48.png
color-twitter-48.png
color-link-48.png

Reklamoni në portalin tonë!

Kontaktoni në: Tel: +355 4 5800419 ose Email: contact@visit-tirana.com

Botim i Manderina Promotions, kompani PR dhe Marketing në Tiranë. Për shërbimet tona kliko : www.manderina.com

Ju mund te ndryshoni preferencat tuaja or ç'regjistroheni nga kjo list.